5 címke "Nagy Ervin"

Eredmény: 1 - 5 / 5

Nagy Ervin országos főépítész a FUGA rádióban

fuga-radio-ff-2Nagy Ervint az országos főépítészi tevékenységéről kérdezték a FUGA Rádióban.

Riporter: Ránki Júlia, Rózsa Péter

 

Országépítő - Beszélgetés Nagy Ervinnel

hattyuhaz-ffA megújuló építész szakmáról, az építészek és az utca embere közötti új kapcsolatról, a változó építési szabályokról folytatott beszélgetést az Országépítő folyirata Nagy Ervin országos főépítésszel.

Nagy Ervin: a tudás legyen nyugati, de a szív magyar

Az építészet évszázadokra szóló jegyeket hagy, ezért nem mindegy, hogy milyen formát mutat – véli az új országos főépítész. Nagy Ervin pályázatában többek között a szakmai kiválóságokból álló építészeti irányítást, alaposan előkészített nyílt, interneten közkinccsé tett országos pályázatokat, tanulmányokat, ösztöndíjakat, az építészeti folyóiratok és tévéműsorok támogatását nevezte meg sürgető teendőként.

Nagy Ervin: minden településen legyen főépítész!

Az építészet évszázadokra szóló jegyeket hagy, ezért nem mindegy, hogy milyen formát mutat - véli az új országos főépítész, akit Pintér Sándor belügyminiszter májusban nevezett ki ebbe a pozícióba Fegyverneky Sándor utódjaként. Nagy Ervin pályázatában többek között a szakmai kiválóságokból álló építészeti irányítást, alaposan előkészített nyílt, interneten közkinccsé tett országos pályázatokat, tanulmányokat, ösztöndíjakat, az építészeti folyóiratok és tévéműsorok támogatását nevezte meg sürgető teendőként.

Nagy Ervin az új országos főépítész

Nagy Ervin fotoMájus 26-tól Nagy Ervin személyében új vezetője van a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársághoz tartozó Országos Főépítészi Irodának. Az új országos főépítész pályázat útján nyerte el a posztot. Legsürgetőbb teendőinek a szakmai kiválóságokból álló építészeti irányítás megvalósítását, a nyílt országos tervpályázatok támogatását, valamint tanulmányok, ösztöndíjak létrehozását tartja. Ő vezeti a központi építészeti-műszaki tervtanács üléseit.