Operaünnep

.

130eves Operaunnep-ff Az Ybl bicentenáriumi programok keretében a 130 éve megnyitott Operaház Ünnepéhez kapcsolódva bicentenáriumi emléktábla avatásokra kerül sor 2014. szeptember 27-én 10 órakor.

Dámosy Géza: Körberajzolt világ – Fél évszázad útirajzai

.

2014 09 12 Damosy Geza - Sesztina-ffDámosy Géza - aki a Műegyetem építész hallgatójaként emigrált - kiállítása attól válik aktuálissá, hogy az itt látható tus- és tollrajzok egy kivándorláshullám által befolyásolt alkotói életút eredményei.  Áfra János Makói Medáliák Díjas és Móricz Zsigmond-ösztöndíjas költő, művészeti író megnyitó beszédét tesszük közzé, amely a debreceni Sesztina Galériában 2014. szeptember 12-én hangzott el.

Green Walk 2014

.

green walk2014-ff2014 szeptemberében ismét várják a látogatókat a hazai fenntartható építés legkiválóbb képviselői! A Green Walk 2014 egyhetes nyílt nap sorozat a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) szervezésében a nemzetközi Zöld Építés Hetét ünnepli.

Urbania21 – okos megoldások, melyekkel működik a város

.

urbania21-uj-ffMik azok a fejlesztések, melyek segítségével élhetőbb lesz egy település? Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben?  Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között. Megoldások, melyekkel működik a város.
2014. szeptember 17-18., Budapest, Syma rendezvényközpont.

Ybl kiállítás a Stefánia Galériában

.

kiallitas Stefania galeria

Az Ybl bicentenáriumi év keretében Ybl Miklós, valamint a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézet munkáiból nyílik kiállítás a Stefánia Galériában.
Időpont: 2014. szeptember 9. 17:00

Kapcsolódó cikkek

Nem találtam kapcsolódó cikket.