Business hotel és konferenciaközpont Kecskeméten

.

konferenciakozpont kecskemet 2Magyarország első Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont alapköveit csütörtökön helyezte el Varga Mihály, a KÉSZ Holding igazgatóságának elnöke, Laskai Ildikó, a KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. ügyvezetője, Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere, valamint Klaus Brandstetter, az amerikai Starwood szállodalánc képviselője.
   
Zombor Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a KÉSZ csoport és Kecskemét városa között nagyon jó az együttműködés, melynek egyik példája a városban hiányt pótló szálloda és konferenciaközpont építése, valamint a Rudolf laktanya kihasználatlan, de értékes épületeinek és területének tervezett hasznosítása.
   
Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy mind a kivitelezés, valamint a tervek szerint 2013-ban elkészülő komplexum hasznosítása példaértékű lesz.
   
Az irodaházból kialakított négycsillagos, négyszintes hotelben 129 szoba és 7 lakosztály lesz. A komplexum részeként fog üzemelni az 1400 négyzetméteres konferenciaközpont, amelynek fő konferenciaterme 400 négyzetméter alapterületű. A 480 férőhelyes konferenciaközpont a plenáris terem mellett hat kisebb szekciótermet, egyéb kiszolgáló helyiségeket foglal magában, a szállodán belül pedig bárt, éttermet és fitnesz központot alakítanak ki.
   
A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ két DAOP európai uniós pályázat segítségével épül az Új Széchenyi Terv keretében. A hotel kialakításához 450 millió forint, míg a konferenciaközponthoz 273 millió forint európai uniós támogatást nyert a kedvezményezett KÉSZ Ipari Park Kft.-ből alakult KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft.
   
Klaus Brandstetter elmondta: Magyarországon a Starwood szállodalánc második szállodája lesz a kecskeméti, de Kelet-Európában ez lesz az első négycsillagos business hotel.
   
A nyitástól kezdve a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont a Starwood szállodalánc tagjaként, az Interstate Hotels & Resorts fogja üzemeltetni.
   
Klaus Brandstetter, a világ 55 országában 240 hotelt üzemeltető szállodalánc terveiről elmondta: 2015-ig 50 új hotelt szeretnének felépíteni, melyből több mint 20-at a kelet-európai régióban.
A Starwood szállodalánc business kategóriájú Four Points by Sheraton szállodáiból eddig 25 országban 160 hotelt üzemeltet.

konferenciakozpont kecskemet 1(Forrás: MTI)

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek