Elkészült az Alföld Proo-Coop Zrt. logisztikai központja

.

Alfold CoopA fejlesztéssel egy több mint 3700 négyzetméteren elhelyezkedő korszerű friss- és mirelitáru raktárbázis jött létre, ahonnan a társaság a hálózatába tartozó üzleteket friss tej- és húskészítményekkel, előhűtött baromfival, valamint mélyhűtött élelmiszerrel látja el - mondta Vágóné Balla Eszter, a társaság vezérigazgatója az átadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón május 4-én.

A vezérigazgató elmondta: az 1992-ben 23 Bács-Kiskun megyei ÁFÉSZ által alapított, azóta is száz százalékban magyar tulajdonú társaság működési területe már hét megyére - Bács-Kiskun, Csongrád, Tolna, Pest, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom - terjed ki. A kecskeméti központú társaság a Coop Gazdasági Csoport regionális nagykereskedelmi központjaként koordinálja a hozzá tartozó mintegy 500 kiskereskedelmi egység kereskedelempolitikáját, és nagykereskedőként döntően hazai termékekkel látja el azokat.
   
Szarka Balázs, az Alföld Pro-Coop Zrt. igazgatóságának közölte: a társaság fő tevékenységi köre ma már döntő részben az élelmiszer-kereskedelem, amelyen belül egyre nagyobb hangsúlyt kap a frissáru.
   
A fejlesztést a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztését célzó pályázati program keretében támogatta az Európai Unió.
   
Az Alföld Pro Coop Zrt. áruforgalma 2011-ben közel 23 milliárd forint volt.
   
A Coop Gazdasági Csoport száz százalékban magyar tulajdonú kereskedelmi franchise rendszer. A franchise jog tulajdonosa a Co-op Hungary Zrt. A Coop csoport 2011. évi árbevétele meghaladta az 510 milliárd forintot.


(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek