MÉK-MÉSZ Diplomadíj - 2014. október 06.

.

Több mint 80 terv érkezett a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építészek Szövetsége által meghirdetett Diplomadíj pályázatra, amelynek díjkiosztó ünnepségére az Építészet Világnapján, 2014. október 6-án került sor. A bírálat három téma szerinti csoportosításban (építészet, terület- és településtervezés, valamint táj- és kertépítészet) történt. A fődíjat a GRAPHISOFT adta át.

Immár hagyományosan, Sáros László György, a MÉSZ elnöke nyitotta meg az Építészet Világnapi rendezvényeket az alábbi szavakkal:

Hölgyeim és Uraim!
Szörföltem. Igy mondják ugye, amikor valaki a neten „szétnéz". Na, pontosan ezt tettem, mert érdekelt, hogy mások hogyan ünnepelnek. A legnagyobb döbbenetemre ezt találtam.

WORLD
ARCHÍTECTURE
NEWS.COM

We regret to inform that World Architecture Day 2014 has been cancelled.

Mindez persze Sanghajban történik, illetve nem történik. Az Építészet Világnapja persze három napos lett volna, de nem lesz. Állítólag hónapokig készültek erre a csúcseseményre, ami most mégsem jött létre.
Mi - hála Istennek - ilyen közleményt nem kell, kiadjunk, sőt megerősítek mindenkit, hogy érdemes volt ide eljönni. Láthatnak kiállításokat, pályázatokat, illetve azok eredményeit. A Mesteriskola újként felvetteinek munkáit. Láthatnak a Kisteremben egy nagyon érdekes filmet, amit Osskó Judit az UIA kongresszusain forgatott filmjeiből vágott össze, benne egy portréfilm részlettel Pierre Vágóról, azaz Vágó Péterről, az UIA megalakulásának ötletadójáról. Lesz építészeti fotókiállítás. Ezidén már ez már a harmadik, ami egyúttal pályázat. Eljönnek egy előadással a Hello Wood tagjai. Lesz némi trakta is. És este Sebő Feriék egyórás koncertje zárja a napot. Sebő Feri szintén zenész, akarom mondani, szintén építész. Mára ezt sikerült megszerveznem.
Külön kell köszönetet mondanom minden kollégámnak, segítőmnek, segítőnknek, akik nélkül úgy jártunk volna, mint Sanghajban történt.
Érezzék jól Magukat. 

 


MEK Diplomadijkioszto sajtokozlemeny UT-1MEK Diplomadijkioszto sajtokozlemeny UT-2

MEK Diplomadijkioszto sajtokozlemeny UT-3

Kapcsolódó cikkek