A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Magyar Építész Kamarával

.


A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Magyar Építész Kamarával a magasabb építészeti minőség létrehozása érdekében, az ország épített örökségére vonatkozóan.

mnv zrt 

Az együttműködő felek kölcsönösen támogatják egymás munkáját, továbbá közreműködnek az építészeti pályázatok lebonyolításában és kiértékelésében. Az MNV Zrt. évente 50-70, közvetlen kezelése alá tartozó épület esetében végeztet felújítási, rekonstrukciós és bővítési munkákat.  
Az MNV Zrt. számos építészeti beruházásban részt vesz, közreműködik egyes kiemelt állami beruházások megvalósításában. A társaság közvetlen kezelésébe közel 1000 műemlék, és nagyságrendileg 30.000 egyéb épület tartozik, melyek közül évente 50-70 közvetlen kezelésű épület esetében felújítási, rekonstrukciós és bővítési munkákat végeztet.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a munkatársi tudástranszfer és egymás szakmai támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Építész Kamarával. A felek aktív közreműködést kívánnak megvalósítani az egyes építészeti pályázatok előkészítésében, kiírásában és lebonyolításában. Az MNV Zrt. célja, hogy az épületek fejlesztéseinél olyan tervezőkkel dolgozzon, akiket ötlet- vagy tervpályázat keretében választ ki.

Az együttműködő felek kölcsönösen kinyilvánítják szándékukat arra vonatkozóan, hogy az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, építészetileg értékes épületek az ország épített örökségének a MÉK által kezdeményezett felmérésében részt vesznek.
A szervezetek továbbá személyes találkozók keretében áttekintik az aktuális építészeti, örökségvédelmi feladatokat, és ezekhez kapcsolódóan ingatlanfejlesztési javaslatokat tesznek. A felek munkájuk támogatása érdekében bemutatják saját tevékenységüket a másik fél részére. Az MNV Zrt. vállalja ugyanakkor, hogy a MÉK tevékenységét megismerteti az MNV Zrt. közvetlen tulajdonosi joggyakorlása alatt álló, legalább többségi állami tulajdonú gazdasági társaságokkal.
Az együttműködés kiterjed a tudástranszfer területére is, a felek tájékoztatják egymást szakmai kiadványaikról, publikációikról, kutatási eredményeikről, valamint szakmai-tudományos rendezvényeikről.

Budapest, 2014. május 8.

(Forrás: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sajtóközleménye)

Kapcsolódó cikkek