Green Walk 2014

.

2014 szeptemberében ismét várják a látogatókat a hazai fenntartható építés legkiválóbb képviselői! A Green Walk 2014 egyhetes nyílt nap sorozat a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) szervezésében a nemzetközi Zöld Építés Hetét ünnepli.

green walk2014

A programsorozaton a hazai fenntartható építés legkiválóbb képviselői nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt! A tavalyi nagy sikerű kiadás során már megismert helyszínek mellett idén számos újdonság várja a látogatókat, mint a Vision Towers, a Groupama Aréna (FTC Stadion) és az ELMŰ energia pont bemutatóterem. A programkínálatban megtalálható a néhány hónapja elkészült Eiffel Palace épülete, a frissen környezettudatos minősítést szerzett Dorottya Udvar, a REsidence irodaház, továbbá olyan “klasszikusok” is, mint a Green House irodaház vagy az Odoo aktívház. A létesítményeket szakemberek kalauzolása mellett ismerhetjük meg. A budapesti helyszínek mellett több vidéki városban is várják az érdeklődőket a környezettudatos létesítmények, például a komlói RATI környezettudatos ipari épület vagy a debreceni DEM épületenergetikai információs központ, a vidéki helyszínekre (Göd kivételével) buszos odautazásra is lehetőség lesz. 

A programsorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött, további részletek és regisztráció itt.

A Green Walk 2014 sorozathoz idén egy fotópályázat is kapcsolódik, amelynek részleteivel hamarosan jelentkeznek - a naprakész információkhoz kövessék a facebook-oldalukat!

A Zöld Építés Hetének hazai megünneplése azonban itt nem áll meg! A hét folyamán, szeptember 24-én várja a fenntartható építés iránt érdeklődő szakembereket a nemzetközi Build2Gether Green Retrofit konferencia, az Eiffel Palace-ban tartott egész napos rendezvényen a szakma olyan neves képviselőivel találkozhatunk, mint a Nobel-díjjal elismert Dr. Ürge-Vorsatz Diana klímakutató vagy James Drinkwater, a WorldGBC európai régiós szervezetének vezető tanácsadója. További részletek a rendezvényről itt.

A konferenciához kapcsolódik a DGNB minősítő rendszert bemutató félnapos továbbképzés is, amelynek során szeptember 23-án hazai viszonylatban egyedülálló, szénsemleges rendezvény keretében a konferenciára Budapestre érkezett külföldi szakemberek osztják meg ismereteiket az érdeklődőkkel. További részletek a rendezvényről itt.


 Forrás: http://hugbc.hu