Kiállítás Makovecz Imre grafikáiból

.

Makovecz Imre grafikáiból rendeznek több mint 50 képből álló kiállítást május 29-től június 10-ig a budapesti Olasz Kultúrintézetben. 
 
Leporello-1
 
„Nem mindenkinek adatik meg, hogy láttassa saját belső világát. Hogy a gondolat, kéz, ceruza és papír kapcsolatát tökéletes rendbe szervezve kezelje Atlantiszt, a lehetett volna világot és az építészetet. Mindezeket szerves egységben.

Makovecz Imrének sikerült. Az ősi tudás, mely valahol mindenkiben ott rejlik, itt a rajzokon keresztül kelt életre. Ezek a rajzok nem számítógéppel készültek. Nem a billentyűzet, monitor és a nyomtató volt az összekötő kapocs a gondolat és a papír között. Hanem egy kéz és egy faceruza. Ebben a közegben a papír és a ceruza is élt. És él ma is."

Csernyus Lőrinc
Ybl-díjas építész, a kiállítás kurátora

A csaknem 50 képből álló válogatás első alkalommal szerepel kiállításon. A 2013. május 29-től június 10-ig látogatható tárlat az Olasz-Magyar Kulturális Évad keretében, az Olasz Kultúrintézettel együttműködve a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jött létre.
 
A kiállítás „A klasszikus örökség továbbélése" című konferencia kísérőrendezvényeként valósul meg. Az előadássorozat témája a XX. századi, avantgarde és posztmodern közti időszak kultúrájában megjelenő antik motívumok felfedezése lesz. A konferencia első napján Paolo Portoghesi a római La Sapienza egyetem építész professzora tart előadást Makovecz Imre munkásságáról.


A kiállítás meghívóját ide kattintva olvashatják.
A konferencia olasz nyelvű programját itt érhetik el.

(MMA.hu)

Kapcsolódó cikkek