Zöld Pardon - még mindig nem

.

20120419 Zold pardonA kormányhivatal által kijelölt XII. kerületi önkormányzat - mint eljáró hatóság - szerint a ZP ügyében jelenleg három engedélyezési eljárás van folyamatban: az építésigazgatási, a rendezvénytartási és a működési engedély iránti eljárás.
   
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Hegyvidéki Önkormányzat szerdán, az építéshatósági eljárásban - a jogszabályi feltételek hiánya és engedély nélküli építési tevékenység miatt - elutasította a kft. építési engedély iránti kérelmét. Ezzel egyidejűleg a hatósági engedély és bejelentés nélkül, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról rendelkeztek, így az épületek használata nem engedélyezett - közölték.
   
A rendezvénytartási eljárásban még nem érkezett vissza minden szakhatósági állásfoglalás, ennek hiányában nem születhetett még döntés, míg a működési engedély iránti kérelem április 17-én érkezett meg a kormányhivataltól - írta az önkormányzat.
   
A Zöld Pardon Kft. közleménye szerint az építmények egy rendelet alapján "sem engedély-, sem bejelentés kötelesek", ezért a benyújtott építésügyi kérelmet április 16-án visszavonta az üzemeltető, így ebben a tárgyban nem születhetett határozat.
   
A rendezvénytartási engedélyhez szükséges szakhatósági állásfoglalások - egy kivételével - rendelkezésükre állnak, a tevékenység megkezdéséhez működési engedélyre nincs szükség, csak annak bejelentésére, ennek pedig eleget tettek - írták.
   
Mint hozzátették, nem ismerik a sajtóban közölt határozat tartalmát, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az érvényes magyarországi törvények és szabályozások szerint tartsák meg nyitórendezvényüket április 19-én a Rákóczi híd budai hídfőjénél.


(Forrás: MTI)