Zöld Pardon - szabálytalan építkezés

.

20120419 Zold pardonAz alpolgármester meglepődésének adott hangot amiatt, hogy a szórakozóhely csütörtöki közleményében a hegyvidéki önkormányzatot, illetve a jegyzőt próbálja felelőssé tenni a nyitó koncert elmaradása miatt. Mint ismertette, kilenc nappal a már korábban meghirdetett Tankcsapda-koncert előtt a ZP két cégen keresztül adott be engedélykérelmet, az önkormányzat pedig azonnal, több mint tíz pontban hiánypótlást kért.
   
Váczi János tájékoztatása szerint erre az egyik cég visszavonta a kérelmet, a szórakozóhely vezetése pedig azt közölte, hogy meggondolták magukat, ez szerintük mégsem engedélyköteles.
   
A városrész vezetője közölte: mivel a másik, nem visszavont kérelem megadására nem voltak meg a jogszabályi feltételek, nem maradt más választás, mint a kérelem elutasítása, és a szabálytalan építkezés leállítása. Hozzáfűzte, hogy a döntésükkel kapcsolatos, jogszabályokkal alátámasztott írásos ellenvéleményt a mai napig nem kaptak a Zöld Pardontól.
   
Az alpolgármester párhuzamot vont egy hatósági ügy és egy matematikafeladat között, amelyet szavai szerint "nem lehet megdumálni", hiszen objektív, mérhető. "A gyerek rugdoshatja a padot, hibáztathatja a tanárt, de az eredmény ettől nem változik" - írta Váczi János, hozzátéve, hogy a szórakozóhely a fellebbezési eljárásban bizonyíthatja majd az igazát, de az ügy innentől a kormányhivatalhoz kerül át.
   
Megjegyezte azt is, hogy az önkormányzat sajnálja azokat, akik csalódottak a koncert elmaradása miatt, ugyanakkor jelezte, hogy nem rajtuk múlott.
   
A Zöld Pardon vezetősége előzőleg azt közölte az MTI-vel, hogy elhalasztják a csütörtöki "nulladik" napi Tankcsapda-koncertet és az első heti programokat, mert az illetékes önkormányzattal továbbra is jogi értelmezési vitájuk van.
   
Az eljáró XII. kerületi önkormányzat előző nap közölte, hogy a ZP ügyében jelenleg három engedélyezési eljárás van folyamatban: az építésigazgatási, a rendezvénytartási és a működési engedéllyel összefüggő eljárás. Mint írták, az építéshatósági eljárásban - a jogszabályi feltételek hiánya és engedély nélküli építési tevékenység miatt - elutasították a kft. építési engedély iránti kérelmét. Ezzel egyidejűleg a hatósági engedély és bejelentés nélkül, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról rendelkeztek, így az épületek használata nem engedélyezett.

(Forrás: MTI)
(Fotó: www.ujbudaportal.hu)