Csütörtöki Iskola

.

Megjelent a Csütörtöki Iskola 19 - talán legérdekesebb - előadásának szerkesztett szövegeit tartalmazó könyv Krizsán András szerkesztésében.

A 2006. tavasza óta félévente négy előadással jelentkező Csütörtöki Iskolában – könnyen kiszámolható – már több mint 50 vendég tette tiszteletét. Előadóik az élet minden területéről érkeztek, közös bennük a közösségek iránti elkötelezettség, a koherens mondanivaló és az esetek többségében a jó előadóképesség és vitakészség.

Az alábbiakban Csatári Bálint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökének ajánló gondolatai olvashatók:

„Tudósok tudáskészletéből másképpen. Talán e három egymás után rakott szó fejezi ki leginkább azt, hogy miről szól ez a különleges könyv, amely Krizsán András következetes szervező munkájával a ma már értelmiségi-szakmai körökben sokak számára közismert „Csütörtöki Iskola” meghívott „tanárainak” előadásait, beszélgetéseit közli, sajátosan szerkesztett formában. Az első, efféle „homálybogozásokat” az azóta Magyar Örökség Díjjal elismert Kemény Bertalan kezdeményezte. Ő már nincs köztünk, de beszélgetnivaló közös szellemi kincs és rejtett dimenzió maradt bőven. S a ma oly divatos „élethosszig tartó tanuláshoz” pontosan ilyen „csütik” és ilyen könyvek kellenek. Próbálják ki a kedves olvasók, tanártársak, fiatal és szenior iskolatársak! Őszintén és jó kedvvel ajánlom figyelmükbe!”

A kiadványban Andrásfalvy Bertalan, Csányi Vilmos, Csatári Bálint, Dúll Andrea, Freund Tamás, Grátz Antal, Hetesi Zsolt, Istvánfy Gyula, Jankovics Marcell, Kopátsy Sándor, Kopp Mária, Meggyesi Tamás, Mellár Tamás, Miklóssy Endre, Molnár V. József, Reischl Gábor, Rosta Gábor, Somogyi Győző, Vida Gábor előadásainak szerkesztett változata szerepel.

A könyv kedvezményesen megrendelhető a TERC Kiadónál.

oldalszám: 272
kötészet: keménytáblás
formátum: 150x235 mm
ISBN: 978 963 9968 56 1

Kattintson a képre a nagyobb mérethez