Ybl összes 52 település – 113 épület: könyvbemutató

.

A Látóhatár Kiadó Ybl összes címmel, 52 település – 113 épület alcímmel most megjelent kötetének bemutatója 2014. november 6-án, 11 órakor lesz Budapesten, a Várkert bazárban (I. kerület, Ybl Miklós tér 2-6.).

meghivo

YBL-kotet borito

A kötetben szereplő települések nevében Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester köszönti a jelenlévőket. A könyvbemutatót Ráday Mihály városvédő nyitja meg, és értékeli a kötet jelentőségét.

Halász Csilla, a kötet ötletgazdája és szerkesztője, Őrfi József építész, Viczián Zsófia művelődéstörténész, Timár Sára fotográfus számol be arról a közel egy évig tartó kalandos országjáró túráról, amelynek során felmérték és dokumentálták Ybl ma is meglévő összes épületének állapotát. Ma az országban Őrfi József az egyetlen építész, aki minden Ybl-épületet személyesen keresett fel és Timár Sára az egyetlen fotográfus, aki minden Ybl-épületről helyszíni felvételt készített. A szerzők a határon túli területeken is felkutatták az Ybl-műveket, s a XIX. század egyik legnagyobb építészéről szóló kötetbe a legfrissebb tudományos kutatómunkák eredményeit is beépítették. A könyvbemutatón szó lesz azokról az épületekről is, amelyeket évtizedeken át a mesternek tulajdonítottak, de azokról később kiderült, nem Ybl alkotásai. A tudományos alapossággal készült, 300 színes fotót tartalmazó, térképekkel, képjegyzékekkel, útinaplóval is kiegészített képes albumot Hidvégi Violetta, az Ybl-hagyaték gondozója is értékeli.
A könyv a helyszínen 50 százalékos kedvezménnyel megvásárolható.