Folytatódnak a Tüskecsarnok kivitelezési munkálatai

.

tuskecsarnok-budapest05-ffFolytatódik a Tüskecsarnok építése.
Az épület az 1996-os EXPO-ra készült volna el, most egy, a korábbi elképzeléseket meghaladó multifunkcionális sportkomplexum épül fel a XI. kerületben.
A kivitelezést a SWP konzorcium végzi az A&D Stúdió módosított tervei alapján.

Újabb kiemelt beruházás: a Normafa Park

.

Normafa park22Ezzel kapcsolatos a  Normafa Park történelmi sportterületről szóló a 2013. évi CXLVIII. (X.07.) tv.
Mindemellett cél a Normafa egész éves kihasználtságának megteremtése, sípályák, szánkópálya, futópálya, sífutópálya, kerékpárút, hegyi kerékpár pálya, játszótér és bobpályák építhetőségének biztosítása, valamint a szükséges korszerű infrastruktúra biztosítása.

Megújuló Várkert Bazár

.

00varbazar-ffA megújuló Várkert Bazáról tartott sajtótájékoztatót Pottyondy Péter építész, Potzner Ferenc építész, művészettörténész és Dévényi Tamás belsőépítész.
Az elhangzottak biztatóak arra nézve, hogy a világ 100 legveszélyeztetetebb műemléke közé tartozó, Ybl Miklós neoreneszánsz stílusban megálmodott, 1883-ban elkészült épületegyüttese megújuljon.

Közzétette az MNSK a Tüskecsarnok látványterveit

.

tuskecsarnok-budapest05-ffAz 1996-os tervezett világkiállítás egyik emléke a Lágymányosi hídnál álló Tüskecsarnok.
2014 elejére végre megoldódni látszik az épület sorsa: létrejöhet egy mai igényeket kielégítő, a diáksportot, tömegsportot is kiszolgáló, ugyanakkor nemzetközi sportesemények, illetve egyéb rendezvények megtartására is alkalmas multifunkcionális létesítmény.

Több száz cölöpön áll majd az ELI lézerközpont Szegeden

.

eli-alps-kutatokozpont-szeged-ffMásodik fázisba ért a 61 milliárd forintból megvalósuló, régóta húzódó szegedi szuperlézer építése.
Agyagos, iszapos a talaj a kutatóközpont tervezett helye alatt, ezért 14 kilométernyi speciális cölöpön áll majd az épület.

A lenyűgöző látványtervek alapján garantált a mérnöki pontosságú munkavégzés.

Kapcsolódó cikkek

Nem találtam kapcsolódó cikket.