A Wallis-cég építi a Ferencváros új stadionját

.

Eredményesen zárult a Ferencváros új labdarúgó-stadionjának generálkivitelezésére és a meglévő létesítmény bontására kiírt közbeszerzési eljárás, így 2013. március 28-án elkezdődtek az alapkő letételével a munkálatok.

Albert stadion4


Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleménye szerint a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generálkivitelezési szerződést kötött. A nyertes ajánlat összege 13 488 488 019 forint.

A Market Építő Zrt. a Wallis Csoporthoz tartozik, ami az ország kilencedik leggazdagabb embere Veres Tibor tulajdonában van. A Market Zrt. elsősorban a magasépítésben jegyzett vállalat, és bravúros teljesítményt mutatott fel az elmúlt időszakban, hiszen az évek óta erősen hanyatló piacon is rohamosan tudta növelni az árbevételét. (A 2013. március 23-án megnyílt Budapest Music Center kiviteli munkáit is a cég végezte.)

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak nyilvánított stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie a S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft. tervei alapján. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles fizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak.
A zöld-fehérek a munkálatok ideje alatt a Puskás Ferenc Stadionban játsszák hazai mérkőzéseiket.

A leendő Albert Flórián Stadion