A Salamon-torony rekonstrukciója és állagvédelmi terve

.

salamon-torony-albert-5-07-ffA Salamon-torony Árpád-kori építészetünk emblematikus emléke. Albert Tamás helyreállítási terve a kutatás újabb eredményeit, azok megjelenítését, a kiállítási tartalmak megújítását és a lakótorony részleges akadálymentesítését is szolgálja.

Salamon-torony: középkor a vasbeton fogságában

.

salamon torony3-ffMagyarország legimpozánsabb középkori lakótornya a felújításra vár: bár az eltelt 750 évet aránylag jó állapotban vészelte át, a közelmúlt műemlékvédelmi beavatkozásai már-már jóvátehetetlen károkat is okoztak.

A majki kamalduli remeteség

.

kamalduli-remeteseg-majk10-ffA majki kamalduli remeteség országos szinten is kiemelkedő épületegyüttesnek számít. Az évszázadok során bekövetkezett kisebb-nagyobb változások, átépítések és állagromlás ellenére máig megőrizte egyedi szerkezeti sajátosságait és művészi kialakításának értékeit.

Felébredt évszázados álmából az edelényi kastélysziget

.

l-huillier-coburg-kastely-edeleny01-1-ffA L’Huillier–Coburg-kastélyegyüttes a Holt-Bódva revitalizációja és a kastélyfelújítás után ismét régi fényében tündököl Edelényi kastélysziget néven. Az ország egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastélya megújulásának első üteme 2014. március 27-én került átadásra.

Kapcsolódó cikkek

Nem találtam kapcsolódó cikket.