Rommentő akció

.

rommento akcioMiskolc mellett, a Bükk hegységben található a Szentléleki pálos kolostor, ahol 1240-től több évszázadon keresztül laktak a fehér barátok.

2012. évben miskolci civilek, vállalkozók, vállalatok és intézmények összefogásával, miskolci zenészek, egyetemi tanárok és a műemlékvédelem kezdeményezésére rommentő akciót szerveznek – tudtuk meg Kosdi Attila, Miskolcon dolgozó építésztől. E munkálatok során feltárják a rom eddig ismeretlen részeit, majd állagvédelmi munkálatok következnek, hogy a rom pusztulását megállítsák és a későbbi rekonstrukciót előkészítsék.

E célok érdekében 2012. év nyarán a Bükk hegység egyik legmagasabb pontján, az erdő mélyén megbúvó kolostor régészeti feltárásához, állagvédelmi munkáihoz várják önkéntesek - egyének, baráti társaságok, munkahelyi csoportok - jelentkezését.

A mellékelt honlapokon részletes leírás olvasható a rommentő akcióról, a tervekről, az eddigi eredményekről, a feladatokról, a helyszín megközelítéséről, a szálláslehetőségekről, az ellátásról, illetve az eddig elvégzett előkészítő munkáról.

Jelentkezni, érdeklődni a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. elektronikus levélcímen, illetve Kosdi Attila építésznél, a 30/535 648 telefonszámon lehet.

Bővebb információ:
www.koh7.hu
www.csatarlanc.com


(Forrás: www.mek.hu)

Kapcsolódó cikkek