A Kós Károly Egyesülés Vándoriskolája felvételt hirdet a 2013-as évre

.

 

HÁZ – HANG – SZER – FAL
SZER – HÁZ – FAL – HANG
HANG– FAL – HÁZ – SZER
FAL – SZER – HÁZ – HANG

TERVEZÉSI FELADAT
A sort lehet folytatni……
…….. Az emberiség szinte mindig épített valamit, ami házként szolgál……..
…….. Az emberiség szinte mindig készített valamit, ami hangszerként szolgál…..

Hangszer a legáltalánosabb értelemben minden olyan eszköz, amelyet abból a célból készítettünk, vagy arra használunk, hogy hangot állítsunk vele elő. A legtermészetesebb hangszer az emberi test: a zenélés legősibb formája az ének, melyet a test bármely más részei segítségével előállított hangok is kísérhetnek (például taps, csettintés, dobbantás, szájbőgőzés, tánc).
Mégis, kivételes jellege miatt, és mivel az embert nem tekinthetjük tárgynak vagy eszköznek, a hangot adó embert nem szokás hangszerek között tárgyalni.

Tervezési feladat:
Tervezz egy hangszert, ami egyben ház is. A hangszerháznak természetesen meg kell szólalnia akár természetes módon akár ember által is. A helyszín tetszőleges, de a választást meg kell indokolni. Lehet a minket körbevévő épített környezet, de lehet maga a természet is. (erdő, hegy, síkság stb.) Fontosak a felhasznált anyagok bemutatása. A hangszerház„legyen a helyén".

Anyaghasználata, szerkezete legyen összhangban a helyszínnel, mutassa tervezője viszonyát a világgal, teljesítse a funkció követelte igényeket.

Elkészítendő pályázati munka:

A kiírás alapján készítendő tervpályázatnak tartalmaznia kell a helyszín részletes bemutatását, telepítési tervét (helyszínrajz), vázlattervét (alaprajzok, metszetek, részletek, tömegvázlatok a megértéshez szükséges léptékben).

Az előadásmód szabadon választott (ötven százalékban szabadkézi előadásmód kötelező), de maximum 4 db A2-es lap lehet és CD. Modell készítése ajánlott, de nem kötelező. A pályázat részvételi feltétele a mellékelt feladatkiírás szerinti tervezési feladat és a pályázó eddigi fontosabb munkáit tartalmazó portfólió beadása, illetve a személyes meghallgatáson való részvétel.

Tanulmányozásra ajánlott előzmények:
hangra tervezett épületek: román kori templom, gregorián zene
Visegrádi tábor: 1997-98
Jan Garbarek: Dis (szél hárfa)
Lois Viktor szobrász, képzőművész
Makovecz Imre: a ház szavai, sevilla-i magyar pavilon

Pályázat és portfólió beadása:
2013. szeptember 4. (szerda) 16 óra
TRISKELL Kft., 1034 Budapest, Kecske utca 25.

Személyes meghallgatás:
2012. szeptember 7. (szombat) 10 óra
Magyar Művészeti Akadémia Nagyterme, 1034 Budapest, Kecske u. 25.

További információk, konzultáció:
Csernyus Lőrinc, Terdik Bálint, Triskell Kft. 1034 Budapest, Kecske utca 25.
tel/fax: 06 1 388-1707 e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.