Szobor ötletpályázatok Belváros-Lipótvárosban

.

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesterének Szobor ötletpályázati kiírása

Belváros-Lipótváros önkormányzata pályázatot ír ki Kéthly Anna és Peter Falk szobor megalkotására, illetve egy Egyetem téri szobor mottójának megadására.

I. KÉTHLY ANNA szobor tervpályázat

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesterének Kéthly Anna szobor tervpályázati kiírása az Országgyűlés Elnöke és Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármestere közös pályázatot ír ki a Képviselői Irodaház Olimpiai Park felőli helyszínén Kéthly Anna szobor elhelyezésére.

A pályázat célja: Az V. kerületben található Képviselői Irodaház Olimpia Park felőli oldalán egy olyan helyet alakítana ki Önkormányzatunk, ahol szobor is elhelyezhető. Jelen pályázat lehetőséget ad arra, hogy a beérkezett szobor alkotás tervek közül a Bíráló Bizottság előkészítése után az Országgyűlés Elnöke és a Képviselő-testület által kiválasztott alkotás kerüljön megvalósításra és kihelyezésre.

Önkormányzatunk keresi azt a nem posztamensen álló Kéthly Annát ábrázoló egész alakos alkotást, amely formailag finoman kidolgozott, felismerhető és életszerű.

A pályázat jellege: nyílt pályázat

Pályázati útmutatás: Az Önkormányzat honlapján elérhető a szobor tervezett helyének helyszínrajza, melyen a Képviselői Irodaház belső udvara és a külső járda közötti terület van megjelölve szoborhelyként. Az alkotás anyagát illetően kerületünk nem tesz kikötést.

A pályaművek benyújtása:

A pályázatra benyújtandó:

  •     Műleírás
  •     Elhelyezési tervvázlat
  •     Az alkotás 1:5 méretarányú terve papír alapon
  •     Költségbecslés
  •     A pályázó szobrász és tervezőinek adatai (nevek, elérhetőségek)
  •     Nyilatkozat, amelyben arról nyilatkozik a pályázó, hogy Önkormányzatunk a szobor helyet terveztetheti, kidolgozhatja, engedélyeztetheti.

A pályázat beadásának helye és határideje:

Helye:   Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata 1051 Budapest, Erzsébet tér 4. földszint

Ideje:    2013. április 2. 16:00 óráig

A pályaművek elbírálása, eredményhirdetés: A pályázók pályaműveik benyújtásával vállalják, hogy a Bíráló Bizottság döntésének alávetik magukat. A Bíráló Bizottságban a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság és a Kulturális, Emberi Jogi és Nemzetiségi Bizottság vesz részt. A Bíráló Bizottság legkésőbb 2013. április 3-án rendkívüli bizottsági ülés keretében előkészíti az általuk javasolt pályázatokat az Országgyűlés Elnöke és a Képviselő-testület részére. A Képviselő-testület döntését 2013. április 11-én meghozza, mely döntéssel amennyiben összhangban van az Országgyűlés Elnökének döntése, úgy a nyertes szoborterv tárgyában, és 2013. április 15-én eredményt hirdet Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Polgármestere és az Országgyűlés Elnöke.

Az eredményt a www.belvaros-lipotvaros.hu honlapon Önkormányzatunk is közzé teszi.

 Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Kéthly Anna

A pályaművek felhasználása: Amennyiben a nem nyertes pályázó a pályázatra igényt tart, akkor a Főépítész Irodán személyesen átveheti azt.

 

II. PETER FALK szobor tervpályázat

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármestere pályázatot ír ki a Falk Miksa utca (24996 hrsz.) Szent István körút felőli torkolatában kialakításra kerülő teresedés területen elhelyezendő köztéri Peter Falk, avagy Columbo hadnagy szoborra.

A pályázat célja:
Az V. kerületi Falk Miksa utca Szent István körút felőli oldalán egy olyan teresedést alakítana ki Önkormányzatunk, ami helyet biztosít szobor elhelyezésre. Jelen pályázat lehetőséget ad arra, hogy a beérkezett szobor alkotás tervek közül a Bíráló Bizottság előkészítése után a Képviselő-testület által kiválasztott alkotás kerüljön megvalósításra és kihelyezésre a fent megnevezett helyszínen.
Önkormányzatunk keresi azt a nem posztamensen álló Peter Falk egykori színészt ábrázoló egész alakos alkotást, amiben a színész felismerhető és életszerű.

A pályázat jellege: nyílt pályázat

Pályázati útmutatás:
Az Önkormányzat honlapján elérhető a szobor tervezett helyének helyszínrajza, amiben külön szoborhely megjelölés található. Az alkotás anyagát illetően kerületünk nem tesz kikötést. A nyertes szoborterv engedélyezési terveit illetően a szobrásznak és tervezőinek a Falk Miksa utca tervezőivel kell majd együttműködnie.

A pályaművek benyújtása:

A pályázatra benyújtandó:
•    Műleírás
•    Elhelyezési tervvázlat (szobor irány megjelöléssel)
•    Az alkotás 1:5 méretarányú terve papír alapon
•    Költségbecslés
•    A pályázó szobrász és tervezőinek adatai (nevek, elérhetőségek)
•    Nyilatkozat, amelyben arról nyilatkozik a pályázó, hogy Önkormányzatunk a szobor helyet terveztetheti, kidolgozhatja, engedélyeztetheti.

A pályázat beadásának helye és határideje:

Helye:    Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata 1051 Budapest, Erzsébet tér 4. földszint

Ideje:    2013. április 2. 16:00 óráig

 A pályaművek elbírálása, eredményhirdetés:
A pályázók pályaműveik benyújtásával vállalják, hogy a Bíráló Bizottság döntésének alávetik magukat. A Bíráló Bizottságban a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság és a Kulturális, Emberi Jogi és Nemzetiségi Bizottság vesz részt. A Bíráló Bizottság legkésőbb 2013. április 3-án rendkívüli bizottsági ülés keretében előkészíti az általuk javasolt pályázatokat a Képviselő-testület részére. A Képviselő-testület döntését 2013. április 11-én meghozza, és eredményt hirdet.
Az eredményt a www.belvaros-lipotvaros.hu honlapon Önkormányzatunk teszi közzé, és a nyertessel felveszi a kapcsolatot.

 Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Peter Falk

A pályaművek felhasználása:
Amennyiben a nem nyertes pályázó a pályázatra igényt tart, akkor a Főépítész Irodán személyesen átveheti azt.


III. KÖZTÉRI KÚT tervpályázat

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármestere pályázatot ír ki az Egyetem téren (24038 hrsz.) az Egyetem bejáratától északra eső területen elhelyezendő köztéri kútként funkcionáló szobor ötletére.

A pályázat célja: Az V. kerületi Egyetem tér Egyetem bejáratától északra fekvő köztéri csobogóját (lásd. mellékelt helyszínrajz) Önkormányzatunk szeretné lecserélni egy látványosabb, környezethez illeszkedőbb, meghatározóbb szoborelemmel, térplasztikával rendelkező köztéri kútra. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy a beérkezett ötletek alapján a Bíráló Bizottság előkészítése után a Képviselő-testület által kiválasztott nyertes alkotás kerüljön betervezésre és megvalósításra a téren.

A pályázat jellege: nyílt pályázat

Pályázati útmutatás: Az Önkormányzat honlapján elérhető az alkotások javasolt helyszínének térképe a szoborhely megjelöléssel. Az alkotás anyagát illetően Önkormányzatunk nem tesz kikötést. A nyertes ötlet engedélyezési terveit a szerződésben álló tervezővel fogja Önkormányzatunk elkészíttetni.

A pályaművek benyújtása:

A pályázat jeligés, tehát jelszó alapján lesz az ötlet beazonosítható.

A pályázatra benyújtandó:

Nagy borítékban jelszóval:

  •     Legalább egy oldalas leírás (A/4-es méretben) arról, hogy a javasolt ötlet miért kapcsolódik a térhez.
  •     Az alkotásról egy A/3-as oldalon jól látható rajz, vagy látványterv, vagy fotómontázs.
  •     Költségbecslés a javasolt anyaghasználat alapján.
  •     Nyilatkozat, amelyben arról nyilatkozik az ötletadó, hogy Önkormányzatunk felhasználhatja, tovább terveztetheti, kidolgoztathatja, engedélyeztetheti az általa rajzon megküldött ötletet.

Kis borítékban a jelszóval:

    Az ötletet adó személy adatai (neve, elérhetősége) és jelszava.

A pályázat beadásának helye és határideje:

Helye:   Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata 1051 Budapest, Erzsébet tér 4. földszint

Ideje:    2013. április 2. 16:00 óráig

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Egyetem tér

A pályaművek díjazása: A nyertes ötlet megvételi díja bruttó 200 ezer Forint.

A pályaművek elbírálása, eredményhirdetés: A pályázók ötleteik benyújtásával vállalják, hogy a Bíráló Bizottság döntésének alávetik magukat. A Bíráló Bizottságban a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság és a Kulturális, Emberi Jogi és Nemzetiségi Bizottság vesz részt.
A Bíráló Bizottság legkésőbb 2013. április 3-ig rendkívüli bizottsági ülés keretében előkészíti az általuk javasolt pályázatokat a Képviselő-testület részére. A Képviselő-testület döntését 2013.. április 11-én meghozza, és  eredményt hirdet. Az eredményt a www.belvaros-lipotvaros.hu honlapon Önkormányzatunk teszi közzé, és a nyertessel felveszi a kapcsolatot.

A pályaművek felhasználása: Amennyiben a nem nyertes pályázó a beadott pályázatra igényt tart, akkor a Főépítész Irodán személyesen átveheti azt.

(Forrás: www.belvaros-lipotvaros.hu)