WGBC Leadership Award pályázatának magyar nyertesei

.

WGBC award2-ffAz idén első alkalommal megrendezett európai regionális Leadership Award pályázatát a World Green Building Concil már évek óta futó nemzetközi Government Leadership Award megmérettetése inspirálta.
A magyar nyertesek Épületek kategóriában: a Green House (Skanska Property Hungary Ltd.), a RATI pécsi épülete (Pécsi Tudományegyetem Energiadesign Tanszék), egy energiatudatos iskolabővítés egy pesterzsébeti általános iskolában, a K&H Bank székháza (TriGranit Fejlesztési Zrt.).

Pro Architectura díjasok 2013-ban

.

pro architectura dij-ffAz Építészeti világnap alkalmából PRO ARCHITECTURA-DÍJat kapott a kiemelkedő építészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti, tervezői tevékenység elismeréseként
- Baranyi-Csaba Katalin Ágnes, Herczeg László és Pintér Tamás János a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed tervezéséért,
- Hajós Tibor a gödöllői Királyi Váró rekonstrukciójának tervezéséért,
- Golda János, Kovács Zoltán és Mészáros Erzsébet a Budapesti Piarista Központ A épülete rekonstrukciójának megtervezéséért,
- Kovács Péter és Lengyel István a Debreceni Egyetem informatikai kar épületének megtervezéséért,
- Krizsán András, Csontó Judit Mónika és Debreczeni Szabolcs a zánkai Új Nemzedékek Központ központi épületének átalakítását és bővítését megtervezéséért.

Magyar Termék Nagydíjat és Magyar Termék Különdíjat kapott a SkyCourt acélszerkezete

.

liszt-ferenc-nemzetkozi-repuloter23-ffMagyar Termék Nagydíjat kapott a Budapest Airport 2. Terminál SkyCourt épületének acélszerkezetéért a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. kivitelező. Az épület terveit Tima Zoltán vezetésével a KÖZTI Zrt. készítette.
A Magyar Termék Nagydíj Különdíjával a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tüntette ki a KÉSZ Kft-t Ferihegyi acélszerkezet pályázatáért.

Pataki Ferenc AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at, Páli Zsuzsanna és Arató András István A FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ-at kapta 2013-ban

.

2013 Foepiteszi eletmu dij1-ffTizennegyedik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium által 2000-ben megalapított „AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”.
A két kategóriából Pataki Ferenc AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at, Páli Zsuzsanna és Arató András István A FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ-at kapta 2013-ban.

Podmaniczky-díjasok 2013-ban

.

 podmaniczky-dij-ffA Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 2013-ban is odaítélte a Podmaniczky-díjakat.
A Podmaniczky-díjat olyan magánszemélyek és közösségek kaphatják meg, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek védelmében.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Nem találtam kapcsolódó cikket.